fbpx

 

Al jaren zegt men dat de modewereld moet veranderen. Size zero is uit de mode en de vraag naar een representatief beeld van de samenleving op de catwalk wordt steeds groter. Zo af en toe lukt het een plussize model om in Milaan op de catwalk te lopen of om op de cover van Vogue te staan. Afgelopen week was plussize model Danielle van Grondelle Model aan het schitteren tijdens de New York Fashion Week. Dit tot vreugde van vele plussize dames die hun kans op een carrière in de modellenwereld zien groeien.

 

Plus Size Fashion Show
Deze ontwikkelingen zijn voor Petra Vleemink (eigenaresse van Vlietlaan Fashion & More) nog niet voldoende. Er is ook in de plussize wereld nog een drang naar het perfecte plaatje. “Dit moet anders”, vindt zij en besluit het dan zelf aan te pakken. Petra trekt haar stoute schoenen aan en benadert haar vrienden in de modellenwereld. Samen met Lyron Martina (catwalkcoach), Wim van Wel (fotograaf) en haar dochter Roxanne Vleemink (model en visagiste) vormt ze een team. Zij gaan een Plus Size Fashion Show organiseren voor een 30-tal modellen met maat 42 tot en met 52. Er worden twee castingdagen georganiseerd en de aanmeldingen stromen binnen. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij een aantal labels/ designers, waaronder ChrisSize, Yoek, Duc Nguyen en Plusbasics.

 

Miss Plus Size Universe
Door de enthousiasme van deze dames en de expertise van Lyron binnen de Miss en Mr International verkiezingen, krijgt Petra nog een geweldig idee. Zij wil niet alleen de 1e landelijke Plus Size Fashion Show, maar ook de 1e Miss Plus Size Universe Netherlands 2020 organiseren. Uit de voorrondes zijn 10 missen naar voren gekomen die vanaf september 2019 een traject hebben doorlopen waarin ze trainingen hebben gehad en Plan Nederland hebben leren kennen.

 

Curvy Embracement
Petra hoopt dat door deze show de vollere vrouw ook een podium krijgt binnen de modellenwereld. Maar vooral dat vrouwen in alle vormen en maten meer gewaardeerd worden. “We moeten af van het perfecte plaatje dat jarenlang is geschetst door de media”. Plussize model Gwendolyn Heath (39) is het hier helemaal mee eens. Zij is betrokken bij een platform op Facebook, 𝘾𝙪𝙧𝙫𝙮 𝙀𝙢𝙗𝙧𝙖𝙘𝙚𝙢𝙚𝙣𝙩, en herkent de behoefte die er onder veel dames die lid zijn van deze groep is. Vrouwen van haar leeftijd die eindelijk zichzelf willen kunnen omarmen en trots willen zijn op hun curves. Vrouwen die geaccepteerd willen worden, ondanks hun vormen. Vrouwen die hadden gewild dat deze beweging er was toen zij zelf jonger waren. Maar ook de jonge meiden van nu, die kampen met hun onzekerheden en zich niet mooi vinden omdat ze niet zouden voldoen aan de standaard. Gwendolyn is dan ook trots dat zij één van de modellen is die tijdens de Plus Size Fashion Show meeloopt. “Wij mogen er zijn en gezien worden” is haar motto.

 

Verbinding
Op zondag 26 april wordt de droom van Petra werkelijkheid. Deze dag staat in het teken van verbinden met curvy ladies. Op het programma staat de Plus Size Fashion show waar plussize modellen met ieder hun eigen unieke vorm de nieuwe plussize collecties showen. Tevens is het dé finale van de Miss Plus Size Universe Netherlands 2020. Het is een prachtig entertainment programma van 15.00u – 19.00u. De presentatie hiervan is in handen van Jeremy Lensink – Mister Tourism World Netherlands 2019 (3rd runner up Mister Tourism World en Mister International) en Evelien Stricker (presentatrice en zelf ook een plussize lady).

De kaarten zijn bijna uitverkocht, wat betekent dat de zaal gevuld is met 350 mensen. De organisatie is dan ook heel trots dat de animo van het publiek zo groot is. Het wordt een mooie show, op een mooie locatie: Centerparcs De Eemhof.

Deel deze blog via Facebook of Twitter

Als eerste op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste mode en aanbiedingen van Chrissize direct in jouw inbox.

Bij aanmelding ontvang je direct een kortingscode van 10% op je eerste aankoop. Veel shop plezier.

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens